روانشناسي

 
 
۱۵ رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب
|

رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب يكي از چالش هاي اصلي والدين مي باشد. به عنوان بزرگسال، انتظار داريم كه فرزندانمان به ما احترام بگذارند علاوه بر اين جامعه نيز از كودكان انتظار دارد كه محترمانه رفتار كنند.

به عبارت ديگر بسياري از حرف هاي ما از اين باور قديمي ناشي مي‌شود كه نوجوانان بايد مطيع، ساكت باشند و همانطور كه والدينشان مي‌گويند عمل كنند. با اين حال، هركسي كه بيش از يك ساعت در اطراف نوجوان باشد مي‌داند كه اغلب اينطور نيست. بنابراين سوال اصلي اين است كه:

چگونه مي‌توانيم انتظاراتمان از احترام با نياز فرزندمان به استقلال تطبيق دهيم؟

رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب
چرا نوجوان پرخاشگري مي كند؟
دلايل متعددي وجود دارد كه ممكن است نوجوان بي احترامي كند.

در ابتدا ممكن است متوجه نشود كه اين رفتار بي احترامي است. به عنوان مثال، زير سوال بردن تصميم والدين ممكن است بزرگسال را ناراحت كند اما براي كودك، ممكن است به سادگي راهي براي برآورده كردن نيازهاي او باشد.

دليل ديگر مي تواند اين باشد كه كودك در لحظه عمل مي كند بنابراين بر روي دستيابي به آنچه مي خواهد تمركز كرده و به اين واقعيت توجه نمي كند كه رفتار او در واقع نتيجه معكوس دارد و مشكل بزرگ تري را ايجاد مي كند.

برخي ديگر از بچه‌ها در مديريت استرس و احساساتي كه در مواجهه با محدوديت «نه» ايجاد مي شود، مشكل دارند و نمي‌توانند آن را مديريت كنند. نوجواني و هورمون‌ها هم خود وضعيت را دشوار تر مي كنند و باعث مي شوند كه احساسات و تحريك‌پذيري به سرعت تشديد شوند.

موارد زير در ايجاد و تشديد پرخاشگري نوجوان نقش زيادي دارند:

رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب- عزت نفس پايين
قرباني قلدري يا فشار مداوم و ناسالم همسالان

تعارض درون خانواده
رويداد آسيب زا
مرگ يكي از عزيزان
مسائل مربوط به فرزندخواندگي
سوء مصرف مواد
طلاق
تجاوز
غم و اندوه
رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب
رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب
۱٫ تصميم بگيريد كه كدام رفتارها بايد مورد توجه قرار گيرند.
اكثر نوجوانان حداقل چند بار در زندگي رفتارهاي پرخاشگرانه را نشان داده اند. ولي برخي از رفتارها را مي توان جدي نگرفت و رها كرد.

به جاي چيزهاي كوچك بر روي مسائل بزرگ‌تر بي‌احترامي تمركز كنيد (مانند فرياد زدن، فحش دادن، به هم كوبيدن درها، فرياد زدن «از شما متنفرم») به عنوان والد اين شما هستيد كه بايد انتخاب كنيد چه رفتارهايي مهم تر هستند و روي آن ها كار كنيد.

سعي نكنيد تمام رفتارهاي فرزند خود را تغيير دهيد زيرا اين كار باعث استرس و مقاومت شديد فرزندتان مي شود.

۲٫ مسئوليت بي احترامي به فرزندتان را به عهده نگيريد.
يكي از دلايلي كه نوجوان پرخاشگر و بي ادب ما را اذيت مي كند اين است كه اغلب احساس مي كنيم اين بازتابي از عدم تربيت ماست.

در اكثر مواقع فرزندان فكر مي كنند كه اگر فرزندم اينگونه رفتار كند، ديگران فكر مي كنند من چه نوع پدر و مادري هستم؟ با دقت به ياد داشته باشيد كه رفتار فرزندتان بازتابي از اوست نه شما.

رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب
ژانويه 24, 2023
۱۵ رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب
۴٫ براي فرزندتان تعريف كنيد كه بي احترامي چيست.
با كودك خود در مورد اينكه كدام رفتار محترمانه است و كدام رفتار غير قابل احترام صحبت كنيد. ما اغلب از فرزندانمان انتظار داريم كه همه چيز را بداند بدون اينكه به او بگوييم.

در واقع بايد به آن ها بگوييد «وقتي سر من فرياد مي زنيد، اين بي احترامي است.» تصور نكنيد كه فقط به اين دليل كه فرزند شما به سنين نوجواني رسيده است همه چيز را درك مي كند و ديگر نيازي نيست به او بگوييد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-۱۵ رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/1/4 
زمان : ۱۳
درمان پرخاشگري نوجوانان به سادگي
|

پرخاشگري نوجوانان ، علل، پيامد ها و نحوه برخورد صحيح با پرخاشگري

پرخاشگري نوجوانان يكي از چالش هايي است كه بسياري از والدين با آن رو به رو مي شوند و نمي توانند از پس آن بر بيايند، در نوجوانان برخي از تغييرات جسمي و رواني به وجود مي آيد كه باعث بروز خشم و رفتار هاي پرخاشگرانه در نوجوان مي شود اما در بسياري از موارد پرخاشگري نوجوان به سبك هاي فرزند پروري والدين و نحوه برخورد آن ها با نوجوان بستگي دارد.

يكي ديگر از مشكلات در دوران نوجواني زود رنجي مي باشد. اگر نوجوان بيش از اندازه خشمگين شود و قادر نباشد رفتار خود را كنترل كند اين مسئله ممكن است براي او آسيب زننده باشد، بنابراين بهتر است والدين آگاهي لازم درباره علل، ريشه، درمان و راهكارهايي براي پرخاشگري نوجوانان را كسب كنند تا بتوانند از نوجوان حمايت كنند تا او اين دوره را با موفقيت پشت سر بگذارد.

والدين براي كاهش تنش ميان خود و فرندان و پيشگيري از درگيري مي توانند به مشاوره خانواده مراجعه كنند و از او كمك بخواهند.

پرخاشگري نوجوانان
خشم حالت هيجاني و بر انگيختگي مي باشد كه هنگام رو به رو شدن با مشكلات و مسائل روز مره و همچنين محرك هاي نامناسب محيطي به صورت هاي مختلف بروز پيدا مي كند، خشم و پرخاشگري حالت هايي مي باشد كه همه انسان ها آن را تجربه كرده اند و چندين بار در طول زندگي با آن رو به رو شده اند و با آن آشنا هستند.

اما احساس خشم و پرخاشگري در دوران نوجواني مي تواند با شدت بيشتري بروز پيدا كند و نوجوان زماني كه از دنياي كودكي خود خارج شده است در حال تغيير و رو به رو شدن با بحران هاي بزرگسالي از جمله پذيرش مسئوليت هاي اجتماعي مي باشد به همين دليل اغلب پرخاشگري مي كند. در حقيقت پرخاشگري يكي از ويژگي هاي دوران نوجواني محسوب مي شود.

ويژگي هايي كه سبب پرخاشگري در دوران نوجواني مي شوند
نوجواني مرحله اي است كه فرد طي آن براي ورود به بزرگسالي آماده مي شود، اين دوره با تغييرات جسمي و روحي بسياري همراه مي باشد و نوجوانان در اين دوره از زندگي ويژگي هايي را تجربه مي كند كه در پرخاشگري آن ها نقش زيادي دارد در ادامه اين مقاله برخي از اين ويژگي ها را به طور دقيق مورد بررسي قرار مي دهيم.

پرخاشگري نوجوانان، ويژگي هاي جسماني
فرد در دوره نوجواني از نظر جسماني تغييراتي در او ايجاد مي شود و ويژگي هايي در او به وجود مي آيد كه احتمال دارد باعث بروز پرخاشگري در او شود در زير بعضي از اين ويژگي ها را ذكر مي كنيم:

آغاز بلوغ جسماني
بروز صفات ثانويه و اوليه جنسي
سن ناشي گري
ناهماهنگي در حركات
تغييرات هورموني
احساس خستگي و درد عضلاني

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-درمان پرخاشگري نوجوانان به سادگي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/4/3 
زمان : ۱۳
رفتار با نوجوان پرخاشگر
|

رفتار با نوجوان پرخاشگر، بهترين راهكار چيست؟

دوره نوجواني بسيار پر فراز و نشيب و با اهميت مي باشد و چگونگي رفتار با نوجوان پرخاشگر شخصيت نوجوان را مي سازد و در شكل گيري هويت او تاثير گذار مي باشد، در اين شرايط نقش والدين بسيار مهم و تعيين كننده مي باشد.

معمولا نوجوانان تغييرات خلقي بسياري را تجربه مي كنند كه يكي از اين تغييرات خشم و پرخاشگري مي باشد ، پرخاشگري در نوجوانان به ميزان زيادي به بحران هاي دوران نوجواني آنها مربوط مي شود و والدين مي توانند نياز ها و احساسات فرزند خود را به خوبي درك كنند و برخورد مناسب و متعادلي با اشتباهات و پرخاشگري هاي داشته باشند، در اين صورت محيط خانه به محيطي آرام براي فرزندان تبديل مي شود و زمينه براي رشد آن ها مهيا مي گردد همچنين براي حل مشكل نوجوانان پيشنهاد مي شود تا از مشاور كمك بگيريد تا در اين زمينه راهنمايي هاي لازم را بگيرند.

رفتار با نوجوان پرخاشگر، نوجواني و پرخاشگري
نوجواني يك دوره بسيار پر اهميت در زندگي فرد مي باشد و فرد در آن دوره به دنبال پيدا كردن شخصيت و هويت مختص به خود مي باشد و رسيدن به هويت واقعي به راحتي صورت نمي گيرد و مسلما به زمان نياز دارد.

رفتار ها و تغييرات خلقي نوجوانان به خاطر تغييرات هورموني به وجود مي آيد، پرخاشگري در دوره نوجواني امري طبيعي است و نوجوانان در اين دوره تحريك پذير هستند و حالات عاطفي بسياري را تجربه مي كنند.

بسياري از والدين نسبت به پرخاشگري فرزندان خود گله مند هستند زيرا پرخاشگري در خانواده يك امر استرس زا مي باشد و به همين دليل خانواده ها به دنبال راهي هستند تا مشكلات و پرخاشگري هاي نوجوان شان را كاهش دهند.

رفتار با نوجوان پرخاشگر، دلايل عصبانيت و پرخاشگري نوجوانان
پرخاشگري در نوجوانان دلايل بسياري دارد، آگاهي هاي لازم نسبت به اين دلايل مي تواند به برخورد بهتر والدين با فرزندان كمك كند، اين دلايل موارد زير را در بر مي گيرد:

دلايل زيست شناختي
بر اساس تحقيقات انجام شده هنگامي كه هورمون تستسترون ( هورمون پرخاشگري) افزايش مي يابد خشم و عصبانيت در نوجوانان افزايش مي يابد و زماني كه قند خون فرد كاهش مي يابد نيز فرد عصبي و پرخاشگر مي شود بنابراين كاهش قند خون يكي از دلايل زيست شناختي مي باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-رفتار با نوجوان پرخاشگر



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/3/18 
زمان : ۱۲
[ ]